Om MEJC

MEJC är ett familjeföretag som funnits sedan 1992. Namnet MEJC, som vi bytte till 2014, är en förkortning av Mia Ericson Johnson Consulting. Vid starten bestod verksamheten mest av it-utbildningar.

"Det borde vara en mänsklig rättighet att få gå kurs för Mia"

Kommentar från en kursutvärdering

Så småningom handlade uppdragen allt oftare om struktur och informationsflöden. Många projekt involverade skapande av Intranät och webbsites.

Bland kunder finns ett spann från småföretagare till globala koncerner. Vi verkar inom många olika branscher: tillverkningsindustri, energibolag, butiker, kommuner med flera.

Idag arbetar vi som rådgivande, projekt- och förändringsledare inom flera olika områden: IT, management och fysisk säkerhet.

Vi håller gärna seminarier och utbildningar.

MEJCs företagsresa

OCH Så BLEV vi tRE

AUGUSTI 2021
Nu finns också Johan med i företaget. Han kan hjälpa er med säkerhetsanalyser, handlingsplaner & säkerhetsutbildningar.

MICROSOFT 365

JUNI 2021
Mia är Microsoft Sweden Security Advisor

nu är vi två

JANUARI 2021
Efter många år som anställd blir Sverker konsult. Han jobbar gärna med uppdrag som rör förändringsarbete och processförbättringar.

DIGITALA STRATEGIER

AUGUSTI 2020
Mia är Diplomerad IT- och digitaliseringsstrateg.

TILL SKÄRV

DECEMBER 2018
Vi jobbar ofta på distans och längtade efter miljöombyte. När vi hittade Tingshuset i Skärv kände vi att det var dags. Nu bor vi på landet men med bra kommunikationsmöjligheter, både tåg och E20, alldeles utanför dörren.

MICROSOFT PARTNER

2014
MEJC är sedan flera år tillbaka Microsoft Partner. Det ger möjlighet att få information kring produkter och lösningar tidigt vilket är till nytta för våra kunder.

OREGON

JULI 2003
Familjen fick möjlighet att tillbringa några år i Portland, Oregon, USA. Verksamheten fortsatte i mindre omfattning på distans samt med några nya amerikanska kunder.

KALIBER K

2001
Tillsammans med ett antal företag ingick vi i nätverket Kaliber K. Nätverket bestod av skribenter, formgivare, fotografer, filmare, webbdesigner och projektledare. Vi bildade grupper som passade olika typer av uppdrag – från mindre till större.

företaget startas

OKTOBER 1992
flag